Змінилася наша адреса. Нова адреса вул. Книжна 1Ж, другий поверх.
Детальніше
phone-icon
097 227 99 11 Замовити дзвінок

Акумулятор

Акумулятор

Як дізнатися, чи несправний автомобільний розплідник

Акумулятор є основним компонентом електричної системи автомобіля. Якщо двигун – це серце автомобіля, то акумулятор – це ключ до активізації серця.

Таким чином, автомобіль живить багато електроприладів та безпечні комфортні системи під час водіння, такі як автомобільні фари, розумні та електричні сидіння з підігрівом і т. д. Якщо акумулятор виходить з ладу, ці пристрої можуть не працювати нормально. Сьогодні я хочу поговорити з вами про батарею!

Всі ми знаємо, що у різному кліматі різні частини автомобіля мають різний опір. У спеку шини найбільш уразливі; а коли температура низька, немає нічого стресовішого, ніж автомобільні акумулятори.

Як правило, найкраща температура використання батареї становить 25°, і щоразу, коли вона падає на 1°, доступна ємність батареї падатиме приблизно на 0,8%, а ємність відновлюватиметься при підвищенні температури. В умовах низьких температур багато потужних пристроїв, такі як функція обігріву сидінь, дзеркал заднього виду, рульового колеса і захист від запотівання скла, вимагають електроенергії, що збільшує навантаження на споживання електроенергії.

Які ознаки того, що батарея виходить із ладу?

Ми знаємо, що термін служби звичайного автомобільного акумулятора становить від 2,5 до 3 років. Загалом, коли автомобіль обслуговується, інструктор допоможе його замінити. Звичайно, конкретна ситуація все ж таки залежить від ваших звичок водіння, і не буває «вбивць акумуляторів», які втрачають потужність менш ніж за два роки. Якщо ваш автомобіль має такі умови, я з жалем повідомляю вам, що ваша батарея не за горами заміна.

1. Автомобіль заводиться складніше, ніж зазвичай

За відсутності інших факторів, якщо ви раптом виявите, що ваш автомобіль важко завести, це може бути ознакою того, що акумулятор збирається утилізуватися. Звичайно, взимку буває й інша ситуація, це так звана складність холодного запуску взимку. Це залежить від того, чи у вас новий автомобіль або вже майже настав час утилізувати акумулятор.

2. На холостому ході фари перетворюються на «свічки»

Наприклад, чекаючи на червоний сигнал світлофора або тимчасово зупиняючись, ви раптом виявляєте, що ваші фари раптово тьмяніють. Це з тим, що у холостому ходу потужність двигуна падає. Якщо батарея не сильна, а електрообладнання в автомобілі все ще живиться, кількість енергії, що виділяється на фари зовні автомобіля, значно впаде.

3. Світиться індикатор відмови батареї.

Якщо сигнальна лампа вашого автомобіля горить, вона нагадує вам. Вам потрібно звернутися до 4S або ремонтної майстерні, щоб перевірити та замінити акумулятор.

4. Ненормальний шум під час запуску

У міру того, як розрядна ємність акумулятора стає слабкою, стартер пищить через погану роботу. Ця ситуація особливо очевидна за низької температури. Тому що активність батареї буде знижена за холодної погоди. Багатьом автовласникам все одно, чи покращиться ця ситуація чи зникне.

5 Накопичення опуклості та витоку

Це відбувається, якщо ситуація акумулятора. Потрібна заміна нових батарей. Ця ситуація викликає наступні життєві проблеми і навіть матиме певні ризики для безпеки.

6. Зміна напруги до та після запуску

Нормальна напруга батареї близько 12В. Після запуску напруга збільшиться приблизно до 13-14 за рахунок зарядки генератора. Багато автомобілів мають функцію визначення напруги. Зверніть увагу на напругу до та після запуску – це також гарний спосіб оцінити термін служби батареї. Якщо вона нижче 12 В, коли вона не запущена, або нижче 13 В після запуску, слід подумати, чи немає проблеми з акумулятором.