Змінилася наша адреса. Нова адреса вул. Книжна 1Ж, другий поверх.
Детальніше
phone-icon
097 227 99 11 Замовити дзвінок

У чому різниця між автомобільними батареями AGM та батареями EFB?

У чому різниця між автомобільними батареями AGM та батареями EFB?

У чому різниця між автомобільними батареями AGM та батареями EFB?
Що таке система старт-стоп?

Система «старт-стоп» має на увазі миттєвий запуск і зупинку двигуна при тимчасовій зупинці автомобіля (наприклад, в очікуванні сигналу світлофора) протягом всієї процедури водіння, коли час рухатися далі, система, яка автоматично перезапускає двигун.


При запуску двигуна для забезпечення живлення потрібне запалювання, тому бортова батарея повинна мати розрядні характеристики високого струму. Система "старт-стоп" регулярно перезапускає двигун, тому акумулятор підтримує тимчасову розрядку сильнострумом. Коли гібридна система подає живлення на колеса, батарея повинна забезпечувати енергію для задоволення потреб електрообладнання, такого як автомобільна аудіосистема та освітлення. Коли зарядний пристрій заряджає акумулятор, акумулятор повинен мати високу продуктивність заряджання. Акумулятори AGM/EFB можуть відповідати вимогам функції старт-стоп.


EFB батарея

EFB розшифровується як Enhanced Flooded Battery Technology. Він ґрунтується на традиційних інноваціях в галузі акумуляторів шляхом коригування формули активного продукту для підвищення продуктивності при глибокому циклі. Крім того, підвищена міцність складання групи внутрішніх полюсів дозволяє збільшити термін служби батареї та підвищити її удароміцність.


Акумулятори EFB можуть відповідати вимогам сучасних автомобільних систем живлення, таких як системи старт-стоп, а також забезпечувати достатньо енергії для додаткових електричних пристроїв (наприклад, навігатори). У батареях EFB використовують унікальну формулу посиленої свинцевої пасти в порівнянні з традиційними батареями. Волокниста плівка позитивної пластини замінює оригінальний прокладний папір, щоб запобігти падінню активного продукту батареї, продовжуючи термін служби батареї більш ніж у 2 рази. Значно покращити схвалення заряджання акумулятора.


АГМ акумулятор

AGM розшифровується як Absorbent Glass Mat. Акумулятор AGM використовує збіднену рідину. Електродна пластина не занурена в електроліт. За винятком частини електроліту всередині електродної пластини, більшість електроліту поглинається пористим сепаратором зі скловолокна. Пластини повністю контактують із електролітом. Сепаратор утримує частину часу незайнятими електролітом, забезпечуючи канал для переміщення кисню від позитивного електрода до негативного електрода. Це гарантує, що кисень може краще дифундувати до негативного електрода та рекомбінувати з утворенням води.


Використання інноваційної технології AGM, з одного боку, дозволяє ефективно уникнути розшарування електроліту, тим самим збільшуючи термін служби за глибокого циклу (до 3 разів у порівнянні зі звичайними батареями) та термін служби батареї. З іншого боку, через низький опір діафрагми AGM вона краще працює при низьких температурах.